Declarația unui bloc politic în privința anulării concursului pentru funcția de procuror general

Potrivit acestor trei formațiuni, anularea concursului la funcția de Procuror General demonstează încă o dată că nu există pregătirea necesară pentru a realiza o reformă veritabilă în justiție, notează Noi.md.

Blocul politic Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB consideră astfel de practici nedemocratice.

În acest context, blocul a menționat următoarfele:

1. Cerem Consiliului Superior al Procurorilor și Ministerului Justiției efectuarea de urgență a unor consultații publice cu partidele extraparlamentare și societatea civilă – cu privire la intenția de modificare a Regulamentului cu privire la modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General.

2. Cerem inițierea unei anchete privind modul de organizare a concursului eșuat, cu identificarea persoanelor responsabile de compromiterea concursului privind selectarea Procurorului General, cît și eliminarea responsabililor din procesele ulterioare.

Reprezentanții CSP, ai Ministerului Justiției și ai Procuraturii Generale nu au comentat, deocamdată, declarațiile blocului.

Decizia vine ca răspuns la „faptele survenite ulterior” și cu intenția de a „nu periclita interesul public”, marcînd astfel încetarea concursului actual și planurile pentru demararea unui nou proces de selecție.


Preluat de la: Noi.md