Decizia PSRM de a nu vota Guvernul Gavriliţă, DEFINITIVĂ. Dodon: "Credeau că o să votăm chiar şi o "taburetkă", însă noi nu ne temem de anticipate"

„Credeau că o să votăm chiar şi o „taburetkă” pentru ca să evităm alegerile parlamentare anticipate, însă noi nu ne temem de anticipate”. Declaraţia a fost făcută de liderul PSRM, Igor Dodon, într-un live pe Facebook, care a spus că decizia de a nu vota Guvernul Gavriliţă este una definitivă. 

„Nu ştiu de ce credau că o să votăm orice Guvern, credeau că o să votăm chiar şi o „taburetkă” pentru ca să evităm alegerile parlamentare anticipate. Noi nu ne temem de anticipate. După cum am menţionat, noi nu vom vota Guvernul Gavrilita. Această decitzie este definitivă. Este poziţia mea, dar am discutat-o şi cu colegii din fracţiunea PSRM şi colegii de partid. Aşa că doamna Gavriliţă săptămâna viitoare prim-ministru cu siguranţă nu devine.”, a declarat Dodon. 

Potrivit lui Dodon, Gavriliţă va veni săptămâna viitoare în Parlament pentru a-şi prezenta programului şi componenţei Guvernului. 

„Unii am văzut că s-au pornit prin oraş să îşi cumpere costume de ministri, dar nu va grabiti, poate o să vă vină timpul. Săptămâna viitoare poate o să aveţi nevoie de aceste costume pentru a veni în Parlament şi a răpunde la întrebările socialiştilor, pentru că noi vom fi prezenţi la următoarea şedinţă a Parlamentului, care va fi cel mai probabil joia viitoare. Presupun că discuţiile asupra programului şi componenţei Guvernului vor avea loc săptămâna viitoare”, a spus Igor Dodon.  

Igor Dodon a mai spus că PSRM este gata să voteze un cabinet de miniştri doar dacă programul său se regăseşte în programul de guvernare, însă, în situaţia actuală, cel mai probabil în luna iunie vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

 


Preluat de la: Publika.md