Decizia privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice din capitală a fost atacată în judecată de un cabinet de avocați (DOC)

 

Potrivit avocatului Iulian Rusanovschi, prin această măsură se încalcă grav dreptul constituțional la liberă circulație și la viața privată, drepturi ce pot fi îngrădite doar prin legi adoptate de Parlament.

„Mai apoi, prin această Hotărîre, nu se urmărește lupta cu răspândirea COVID, din simplu motiv că, în viziunea Comsiei, oamenii pot purta orice fel de măști (cârpe), important e ca să aibă ceva peste gură. Oamenii poartă aceeași mască săptămîni întregi și se intoxică de la mizeria depusă pe ea. Acest factor nu are importantă pentru autorități. Dezgustător și abuziv. Asemenea norme sfidează orice principiu de ierarhie legislativă și vădesc tendințele autoritare ale membrilor Comisiei, tendințe care trebuie oprite prin revocarea Hotărîrii de către instanța de judecată competentă”, a argumentat avocatul.

Acesta a mai declarat că pentru a învinge virusul este nevoie de întărirea imunității grupului de risc, adică a persoanelor de peste 50 de ani, prin compensarea preparatelor medicamentoase ce conțin vitamine, zinc și prin alte metode similare.

„Nu poți lupta cu un virus prin metode disperate, barbare și bolșevice. În țări ca Bulgaria, Danemarca, Suedia, Olanda, unde măștile nu sunt obligatorii nici în spații închise, rata îmbolnăvirilor este net inferioară față de R. Moldova”, a mai argumentat acesta.


 


Preluat de la: Timpul.md