DECIS! Elevii vor reveni în școli după vacanța de iarnă

Elevii vor reveni în școli după vacanța de iarnă. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Procesul educațional va începe din 11 ianuarie 2021, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în instituțiile de învățământ din țară.

Potrivit unui comunicat de presă, decizia este motivată de situația curentă în instituțiile de învățământ privind evoluția situației epidemiologice pe durata primului semestru din anul de studii 2020-2021.

În acest context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îndeamnă elevii, părinții, cadrele didactice și manageriale să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în spațiul școlii, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dar și prevederile Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al Covid-19


Preluat de la: Publika.md