De râs și de plâns. Noile troleibuze articulate nu pot circula pe bd. Ștefan cel Mare din cauza denivelărilor din asfalt

Cele cinci troleibuze articulate noi, care au fost inaugurate ieri cu mult fast de către Ion Ceban, nu pot fi deocamdată utilizate și stau în garajul RTEC. Edilul Capitalei a recunoscut într-o emisiune la NTV că noile vehicule nu pot circula pe artera principală din oraș din cauza denivelărilor asfaltului din preajma stațiilor de așteptare a transportului public. Potrivit lui, o soluție ar fi frezarea asfaltului.

„Aceste troleibuze sunt foarte joase, lungi și grele și am luat această decizie să frezăm asfaltul.”, a declarat Ceban.

Am contactat reprezentanții RTEC pentru ca să aflăm dacă noile vehicule care urmau să circule pe ruta 22 au ieșit astăzi pe linie. Aceștia au declarat că cel mai probabil troleibuzele articulate vor putea fi văzute pe străzile Capitalei începând de luni, asta în condițiile în care va fi rezolvată problema asfaltului de pe bulevardul Ștefan cel Mare.

PUBLIKA.MD amintește că cele cinci troleibuze au sosit recent din Belarus. Costul unui vehicul este de 315 mii euro, acestea fiind dotate cu: sisteme de aer conditționat, podea joasă și rampe de acces pentru utilizatorii de scaun rulant, lumini LED, prize USB, sistem de supraveghere video.

Capacitatea de îmbarcare a unităților de transport este de 162 de persoane.

CITEȘTE ȘI: De Hramul orașului Chișinău vor fi lansate pe rute 5 troleibuze articulate noi

 

 

 

inaugurate cu mult fast, denivelari, emisiune de la ntv, pana li

a recunoscut ca noile vehicuce nu pot circula pe artera principala nu pot circura.

am contactat reprezentantii rtec daca au iesuit . cel mai probalib tro cumparate pentru prima data vor iesi de luni


Preluat de la: Publika.md