De Paştele Blajinilor, ordinea publică va fi supravegheată de circa 3000 de angajaţi ai MAI

Pentru buna desfăşurare a activităţilor ce ţin de Paştele Blajinilor, dar şi pentru siguranţa cetăţenilor, în zilele de 7 şi 8 iunie, la datorie se vor afla 3000 de carabineri, poliţişti şi salvatori, pe întreg teritoriul ţării. Declaraţia a fost făcută, vineri, de către şeful INSP, Sergiu Paiu.

Angajaţii Ministerului de Interne vor asigura ordinea publică şi monitorizarea respectării regulilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus la circa 1500 de cimitire, dar şi la slujbele religioase, desfăşurate în biserici.

Sergiu Paiu a menţionat că, în special, va fi monitorizată respectarea distanţei sociale, echiparea cu măşti şi mănuşi, interzicerea alimentelor şi băuturilor alcoolice şi evitarea aglomeraţiilor.

Totodată, vor fi patrulate străzile şi cartierele cu flux sporit de cetăţeni, dar şi a traseelor din ţară, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, a aflării în stare de ebrietate la volan şi a altor încălcări a regulilor de circulaţie rutieră.

„Evitaţi ieşirile în locurile de agrement, pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus. Ţineţi cont de faptul că aflarea în locurile publice se permite pe perioade scurte de timp, cu respectarea distanţei sociale, iar petrecerea timpului în aer liber, cum ar fi frigăruii şi alte activităţi în grup, este interzisă”, a declarat şeful INSP, Sergiu Paiu.

 

 


Preluat de la: Publika.md