De la începutul anului, 53 de moldovence au născut în ambulanță

De la începutul anului, 53 de femei au fost ajutate să nască de medicii de la urgenţă, anunţă Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Astfel, în ambulanţă, au venit pe lume 36 de băieței și 17 fetiţe. Cele mai multe nașteri, 26, au fost asistate de echipele din centrul ţării. Un număr record de tocmai nouă cazuri, a fost înregistrat în luna mai, iar în iunie și august au venit pe lume câte opt bebeluși. 45 de micuţi s-au născut la un termen normal, iar opt prematur. 

În data de 11 noiembrie medicii de pe ambulanţă au ajutat să nască două femei în aceeaşi zi. Primul caz a fost înregistrat în raionul Ceadîr-Lunga. Pentru această intervenţie au venit două ambulanţe din motiv că au fost aduși pe lume doi băieței gemeni. Ulterior, mama şi bebeluşii au fost transportați la Maternitatea din Ceadîr-Lunga.   

Cel de-al doilea caz a fost în raionul Dubăsari. În drum spre maternitate, unei paciente de 27 de ani i s-a declanşat spontan naşterea, iar venirea pe lume a unei fetiţe a fost asistată de echipa medicilor de pe ambulanţă.


Preluat de la: Publika.md