De ce să pui un borcan cu sare în dulapul cu haine. Cele mai populare trucuri

Noi.md îți oferă astăzi cele mai bune trucuri de curățare cu sare care degresează, absorb umezeala și îndepărtează calcarul.

Folosind sare pentru a ne curăța casa, nu doar evităm substanțele chimice care pot dăuna sănătății, dar este și un remediu foarte ecologic pentru principalele probleme de curățare din casă.

Citește și Produsul din bucătăria ta care este la fel de folositor ca bicarbonatul de sodiu. Trucuri fabuloase pe care trebuie să le încerci

Dacă nu știi cum să-ți cureți covoarele, baia sau aragazul fără să sufere buzunarul, acestea sînt cele mai bune trucuri pentru tine.

Curățați fierul de călcat cu sare

Odată cu trecerea timpului și a utilizării, fierul de călcat se murdărește și se umple cu arsuri negre care pot lăsa pete permanente pe haine. Dar nu trebuie să schimbi aparatul, ai nevoie doar de o cîrpă și sare.

Pas cu pas:

Puneți cîrpa pe talpa fierului de călcat acoperind întreaga suprafață. Întindeți sarea pe cîrpă. Încălziți fierul de călcat, iar cînd este fierbinte, frecați-l pe sarea care este pe cîrpă prin apăsare.

Vase din sticlă sclipitoare cu sare

După un timp, din cauza apei și a detergentului, vasele tale din sticlă precum pahare, vaze sau farfurii, se pot umple cu pete care arată foarte neplăcut, dînd un aspect de vechi și neglijat. Pentru a le îndepărta nu trebuie decît să ai sare, bicarbonat de sodiu și apă fierbinte.

Vezi și Truc moștenit de la bunici cu foi de dafin și bicarbonat. Rezultat magic pentru hainele tale!

Pas cu pas:

Faceți un amestec dintr-o lingură de sare, două linguri de bicarbonat de sodiu și apă fierbinte. Lasă amestecul în orice vas vrei ca să cureți să se înmoaie. Se lasă să stea 30 de minute. Se spală cu apă și puțin săpun de vase. Poți încerca și un amestec de sare, apă și oțet alb în părți egale, să îl aplici pe ceea ce urmează să cureți și să îl lași o zi întreagă să se odihnească.

Curățați cuptorul cu sare

Dacă doriți să îndepărtați acele pete urîte de mîncare arsă din cuptor, aveți nevoie doar de sare, apă și oțet alb.

Pas cu pas:

Se face un amestec de ½ litru de apă caldă cu 250 de grame de sare. Cu o cîrpă se întinde acest amestec pe pereții cuptorului. Lăsați să acționeze de la 20 pînă la 30 de ore. Curățați și faceți un alt amestec din ½ litru de oțet alb, 250 de grame de sare. Se toarnă într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați prin cuptor pentru a elimina mirosurile neplăcute. Se lasă să acționeze cîteva minute și se curăță.

Curățați covorul cu sare

Dacă doriți să îndepărtați petele și mirosurile neplăcute de pe covoare, aveți nevoie doar de vin alb și sare.

Pas cu pas:

Frecați petele cu vin alb. Se presară cu sare și se lasă 10 minute. După acest timp se aspiră sarea.

Spuneți adio umidității cu sare

Elimină mirosurile neplăcute și petele cauzate de umiditatea din dulapul tău sau din orice alt spațiu cu această soluție simplă!

Umple unul sau mai multe borcane cu sare. Faceți cîteva găuri în capac. Pune-l în dulap sau lasă-l acolo unde vrei să elimini umezeala. Pe lîngă sare, puteți adăuga cîteva picături de ulei esențial la alegere.

Degresant cu sare

Lăsați aragazul, oalele și tigăile ca noi cu această metodă simplă!

Încearcă și Amestecul puternic cu bicarbonat pentru a vă face aragazul ca nou. Fă-ți propriul degresant cu ingrediente pe care le ai deja în casă

Pentru a curăța o tigaie sau o oală, puneți apă cu sare înăuntru. Pune apa la încălzit. Cînd apa este deja foarte fierbinte, se ia de pe foc. Lăsați puțin să se răcească și spălați cu grijă așa cum procedați de obicei. De asemenea, puteți pune o mînă de sare grunjoasă pe suprafața de curățat. Încălziți suprafața și frecați pînă cînd arsura este îndepărtată.

Curățați dușul cu sare

Podeaua dușului sau a căzii, în ciuda a ceea ce ați putea crede din cantitatea de apă și săpun pe care o primește, este un cuib de murdărie și bacterii, dar îndepărtarea petelor este foarte simplă.

Ar trebui să amestecați doar două linguri de sare cu oțet de mere. Așezați amestecul pe suprafața de curățat. Așteaptă cîteva minute și frecați pînă cînd petele dispar.


Preluat de la: Noi.md