De ce să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle

De la prepararea mîncărurilor, pînă la îngrijirea corporală sau curățenie în casă, acest produs simplu ne face viața mai ușoară. La fel cum este și în acest caz. Iată de ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle

Conform trucului care le-a făcut viața mai ușoară multor gospodine, poți rezolva această problemă foarte simplu: adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu în crăticioara în care fierbi ouăle, atunci cînd apa clocotește. Bicarbonatul de sodiu face ca ouăle să fie mai alcaline, ceea ce înseamnă că va ușura procesul de fierbere și, automat, decojirea ouălor va fi una mult mai simplă.

Dacă dorești să vezi cît de vechi sînt ouălor, poți verifica asta printr-un alt truc simplu. Pentru asta este necesar să scufunzi oul în apă. Dacă acesta rămîne la suprafață înseamnă că se apropie de termenul de expirare, iar dacă se scufundă înseamnă că este proaspăt.

Cît se fierbe un ou moale și cît unul tare

Timpul de fierbere depinde de textura pe care o vrei: un gălbenuș lichid, unul moale sau unul tare? De asemenea, este bine de reținut că timpul de fierbere se scurge din momentul în care apa începe să fiarbă. Așadar, cronometrează timpul de fierbere cînd apa începe să fiarbă, nu cînd pui ouăle în apă! Iată cît se fierbe un ou moale și cît unul tare:

Ouăle fierte pot fi ținute în frigider pînă la o săptămînă, însă cele descojite trebuie mîncate în aceeași zi. Ținute la temperatura camerei, ouăle fierte sînt comestibile doar două ore. Așadar, nu mînca niciodată seara un ou fiert care a rămas de dimineață pe masă. Altfel, riști o toxiinfecție alimentară!


Preluat de la: Noi.md