De ce refuză Dodon dezbaterile electorale și în ce condiții ar accepta să participe la discuții cu contracandidații săi

Candidatul independent Igor Dodon a ales să discute cu cetățenii și nu participă la dezbaterile electorale cu oponenții săi pentru că aceștia nu fac decât să-l critice. În schimb, Igor Dodon a spus că este gata să participe la dezbateri în turul II al alegerilor, în fiecare joi.

”Cu regret unii oponenți electorali confundă campania electorală cu briefingurile de presă și discuții pe rețelele de socializare. Sunt gata să discut, dar să discutăm despre proiectele cum dezvoltăm Republica Moldova, cum rezolvăm o problemă sau alta, cum hotărâm problema drumurilor, pensii, salarii etc. Dar nu discuții sterile despre cine și ce a făcut până acum sau învinuiri sterile, care vin în fiecare zi”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei intervenții video pe Facebook.

Igor Dodon a menționat că majoritatea contracandidaților au ales drept strategie electorală critica actualului președinte. ”Care este sensul să mergi al astfel de dezbateri cu 8 sau cu 7 candidați? De aceea eu am ales să fiu în discuții permanente cu cetățenii”, a spus Dodon.

”Mulți dintre cei care mă cheamă la dezbateri sau vin pe la întrevederile mele electorale încearcă să provoace discuții sterile, să blocheze întrevederile cu cetățenii. Recent am avut un caz din ăsta când un gopnic a încercat să blocheze. Ați văzut cum lumea a vrut să-l fugărească din sat”, a menționat candidatul independent.

În schimb, Igor Dodon a spus că este gata să participe la dezbateri în turul doi, dacă va fi. Totuși, aceste dezbateri ar trebui să aibă loc în anumite condiții, spune el.

”Dacă va fi turul doi, se poate de mers la o dezbatere, maximul două, nu să facem caravela pe la toate posturile TV din Moldova. Facem două dezbateri, una în prima săptămână și alta într-a doua, pe o platformă neutră”, a mai spus Igor Dodon.

 

 

 


Preluat de la: Publika.md