DATE ALARMANTE! La fiecare 18 secunde, un om moare din cauza noului coronavirus

COVID-19 este mai letal decât SIDA sau malaria. La această concluzie a ajuns agenția Reuters, care a calculat că în fiecare zi mor peste 4 700 de oameni din cauza complicaţiilor provocate COVID-19. Aceasta echivalează cu 196 de persoane pe oră sau una la fiecare 18 secunde.

Cifrele se bazează pe o medie de decese înregistrate în perioada 1-27 iunie. Numărul morților de coronavirus a depășit duminică, la nivel mondial, jumătate de milion.

Asta înseamnă că, în doar cinci luni, bilanțul COVID-19 a depășit numărul de persoane care mor anual din cauza malariei, una dintre cele mai letale boli infecțioase.

Potrivit OMS, coronavirusul ucide lunar 78 de mii de oameni, comparativ cu 64 de mii de victime lunare ale SIDA și 36 mii de decese de malarie. Aproximativ 505 de mii de oameni din toată lumea au murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19. Aproape jumătate dintre ei sunt bătrâni care au depășit vârsta de 80 de ani.

Fiecare al patrulea deces înregistrat la nivel mondial provine din Statele Unite, cea mai afectată ţară de coronavirus din lume. Pe locul doi după numărul morților se află Brazilia, cu peste 57 de mii de decese, urmată de Marea Britanie, cu peste 43 de mii de victime. Din totalul de peste 10 milioane de cazuri înregistrate în toată lumea, peste 5,5 milioane s-au vindecat.


Preluat de la: Publika.md