Dacă va câștiga fotoliul de preșdinte, Igor Dodon va insista pe dublarea ajutorului financiar în perioada rece a anului

Majorarea suportului unic pentru pensionari în fiecare an, dublarea ajutorului financiar în sezonul rece și majorarea salariului. Sunt câteva dintre obiectvele asumate de Igor Dodon, candidatul independent la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Igor Dodon a spus că va insista ca majorarea suportului unic pentru pensionari să fie făcută în fiecare an și va fi alocat de două ori pe an pentru persoanele care primesc o pensie mică: în luna ianuarie și la 1 octombrie. 

Programul electoral al lui Igor Dodon mai include și inițiativa de perfecționare a mecanismului de indexare a pensiilor. Astfel, cele două indexări ale pensiilor, pentru 700 mii de pensionari, trebuie să fie, în total, de cel puțin 10% anual.

Totodataă, Igor Dodon va insista și pe dublarea ajutorului financiar pentru cetățeni în perioada rece a anului de la 500 la 1 000 de lei pe lună.

Pentru persoanele cu dizabilități severe care necesită îngrijire permanentă, candidatul la șefia statului propune angajarea asistenților personali.

De asemenea, Igor Dodon a spus că îşi i-a angajamentul ca salariile angajaților din sfera socială să fie majorate de două ori.


Preluat de la: Publika.md