Cutremur în sectorul bancar! Macron nu exclude vânzarea unor bănci franceze către rivale europene

Preşedintele francez Emmanuel Macron consideră că sectorul bancar european are nevoie de o consolidare mai mare, chiar dacă asta înseamnă că o bancă majoră din Franţa va fi cumpărată de o rivală europeană, a spus el într-un interviu acordat luni Bloomberg, transmite Reuters, conform news.ro.

Macron pledează de mult timp pentru o uniune europeană a pieţelor de capital, argumentând că actuala fragmentare a sectorului bancar din regiune este un obstacol pentru dezvoltarea regiunii. Întrebat dacă, de exemplu, ar fi dispus să accepte vânzarea Societe Generale din Franţa către Santander din Spania, Macron a spus: ”A face tranzacţii ca europeni înseamnă că avem nevoie de consolidare ca europeni”. Macron a spus că nu ar fi fericit dacă compania petrolieră franceză Total şi-ar muta listarea principală în Statele Unite, dar a remarcat că până acum există doar zvonuri.

Comentariile lui Macron au venit în aceeaşi zi în care a primit directori generali de companii din întreaga lume la summitul anual ”Alege Franţa” de la Palatul Versailles. Aceştia s-au angajat să investească un total de 15 miliarde de euro (16,17 miliarde de dolari) în economia franceză, un record pentru acest eveniment.
Preşedinţia franceză a declarat că investiţiile includ 56 de proiecte de afaceri diferite şi ar putea duce la crearea a 10.000 de locuri de muncă.


Preluat de la: Timpul.md