Cumnatul lui Igor Dodon, eliberat din Penitenciarul 13 și plasat în arest la domiciliu

Petru Merineanu, cumnatul și complicele fostului șef de stat, Igor Dodon, în dosarul de îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor, a fost eliberat din Penitenciarul 13 și plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, care au examinat astăzi demersul procurorului anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe o perioadă de 30 zile, în privinţa lui Merineanu.

Totodată, potrivit Procuraturii Anticorupție, menționează că, în cadrul aceleiaşi şedinţe s-a examinat şi cererea avocatului înaintată în interesele învinuitului cu privire la revocarea sau înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv cu o măsură mai blândă.

Deşi procurorul anticorupţie a prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării complicelui vizat în arest preventiv, totuşi magistraţii au dispus înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv aplicată în privinţa acestuia în arest la domiciliu, cu prelungirea măsurii pe un termen de 30 zile.

Procurorii anticorupţie consideră încheierea instanţei ca fiind neîntemeiată, urmând să o conteste cu recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 3 zile.

Petru Merineanu ar fi încercat să distrugă probe în timpul perchezițiilor efectuate la domiciliul lui Igor Dodon și a personalelor interpuse. La 26 mai acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul Penitenciarului nr.13. Merineanu și Igor Dodon au fost reținuți pe 24 mai, după perchezițiile efectuate la mai multe imobile și automobile care aparțin acestora.


Preluat de la: Publika.md