Cum sunt îndemnați oamenii dintr-un oraș din Turcia să poarte masca de protecție (VIDEO)

Turcia a impus restricţii de deplasare în weekenduri şi pe timp de noapte în restul zilelor săptămânii, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a precizat luni preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Autoritățile s-au gândit la diferite metode pentru a face oamenii să respecte măsurile impuse. 

Tehnologia de recunoaștere facială este utilizată pentru a îi face pe oameni să-și păstreze măștile pe față.

Aceasta funcționează prin reproducerea filmărilor CCTV pe panoul stației de autobuz.

Sistemul identifică oamenii care nu poartă mască și apoi suprapune o imagine a virusului și dispare când navetistul le acoperă nasul și gura.

Murat Zorluoğlu, primarul orașului Trabzon de la Marea Neagră, a spus că este o modalitate eficientă de a folosi inteligența artificială pentru a crește gradul de conștientizare a pandemiei, potrivit Libertatea.

Turcia impune restricții de deplasare în weekenduri şi pe timp de noapte în timpul săptămânii în vigoare, potrivit președintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters și AFP.

Cetățenii nu vor putea să iasă din case între 21.00 și 05.00 în timpul săptămânii și deloc în weekend de vineri, de la ora 21.00, până luni la 05.00, a afirmat Erdogan.

Lanțurile de aprovizionare și de producție, vor fi exceptate de la aceste măsuri, care vor intra în vigoare de marți, a mai spus el. 

Turcia avea de pe 21 noiembrie anumite măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, inclusiv un lockdown parțial în weekend, interzicerea primirii clienților în restaurante și cafenele și închiderea celor mai multe magazine la 22:00.

Însă autorităritățile au decis că nu sunt suficiente, având în vedere numărul mare de cazuri raportate zilnic (în jur de 30.000), în timp ce numărul morților continuă să crească, cu 188 de noi decese anunțate luni.

Ministerul Sănătăţii a raportat luni, 188 de decese, potrivit Agerpres.

Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus, inclusiv al celor asimptomatice, a ajuns şi el la un record de 31.219.

Timp de patru luni, Turcia a anunţat numai cazurile simptomatice, însă începând de miercuri a raportat toate cazurile. Numărul deceselor de la debutul pandemiei a ajuns la 13.746.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie