Cum sunt dezinfectate spaţiile de la Centrul de triaj COVID-19 (FOTO)

Pentru a evita infectarea personalului medical şi celui auxiliar cu noul coronavirus, la singurul Centru de triere din ţară sunt efectuate măsuri speciale de dezinfectare a tuturor spaţiilor, suprafeţelor, a echipamentului şi chiar al ambulanţelor care aduc persoanele suspecte. 

Fiecare încăpere este tratată cu lampă bactericidă, conform unui grafic, la o anumită oră, de câteva ori pe zi.

Pentru fiecare suprafaţă sunt utilizate dezinfectate corespunzătoare. Sunt prelucrate cu soluţii pereţii, geamurile, mobilierul, chiuvetele, uşile, dar şi corpurile de iluminat. De asemenea, sunt dezinfectate şi ambulanţele, după fiecare pacient. Pe teritoriul Centrului sunt amenajate spaţii speciale unde ambulanţele sunt curăţate cu soluţii speciale pentru a evita îmbolnăvirea altor persoane sau au personalului medical cu noul coronavirus.

 

În laboratorul medical sunt prelevate probele persoanelor care ajung cu suspecţie de COVID. Ulterior, aceste date sunt trimise către ANSP. Durata de aşteptare a rezultatelor şi timpul în care un pacient suspect se află în incinta centrului poate varia de la şapte până la 24 de ore.

Bolnavii testaţi pozitiv sunt transferaţi într-unul din spitalele cu profil COVID. La selectarea instituţiei este utilizată platformă online, ce oferă informaţii privind locurile sunt disponibile. 

La Centrul de triere COVID-19 activează 98 de cadre medicale.

Peste cinci mii de pacienţi au fost internaţi la Centrul de Triere COVID-19 de la Moldexpo, din data de 10 aprilie, de când instituţia şi-a început activitatea. Zilnic, numărul persoanelor testate pozitiv, care rămân în spital pentru tratament, variază între 60 şi 100.

 

 


Preluat de la: Publika.md