Cum scuză Marin Maxian comportamentul agresiv al polițiștilor care au atacat un grup de veterani ce protesta în centrul Chișinăului

 

 Marin Maxian, şeful Direcției Generale Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție a comentat acțiunile poliției de astăzi. Maxiam spune că a fost deschis un proces penal pe acțiunile combatanților, iar poliția a acționat „în conformitate cu legislația în vigoare și păstrând principiul proporționalității”.

„Poliția condamnă comportamentul violent al protestatarilor, chemările la destabilizare, violență și ură rasială”, a conchis Marin Maxian.

Ce s-a întâmplat în REALITATE

„În urmă cu puțin timp, când unii veterani au încercat să instaleze corturi în fața clădirii Legislativului, mascații au făcut gard viu și au aplicat mijloace „fizice”împotriva manifestanților.

Aceștia au folosit electroșoc și spray lacrimogen împotriva manifestanților, mulți fiind luați pe sus (ca în Rusia ) și urcați în dubițe. În scurt timp, polițiștii au înaintat și au „împins” veteranii de pe carosabil, eliberând circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare.”

MARIN MAXIAN – Din echipa „veche” a lui Plahotniuc?


Amintim că Maxian a fost numit în funcția de șef al INP în februarie 2019 și a demisionat în iunie 2019. Din 2016 până atunci, el a deținut funcția de șef al Direcției generale securitate publică a IGP. Fiind astfel omul „responsabil” de toate protestele și evenimentele publice din R. Moldova în anii 2016-2019.

10TV.MD:


Preluat de la: Timpul.md