Cum să obțineți bilete de odihnă pentru Taberele de Vară 2024: Recomandări pentru părinți

Pentru a beneficia de bilete de odihnă, părinții sunt rugați să urmeze pașii următori:

Depunerea cererii:

Părinții trebuie să depună o cerere la instituția de învățământ unde copilul își desfășoară studiile, inclusiv la școala sportivă pentru biletul în tabăra sportivă.

Procesarea cererii: Cererile vor fi procesate de către administrația instituției de învățământ, care va informa părinții cu privire la:

-Disponibilitatea taberelor;

-Schimburile organizate;

-Numărul de bilete disponibile.

Tabere sportive: Beneficiari ai biletelor în taberele sportive sunt doar elevii care frecventează o școală sportivă din municipiul Chișinău. În acest caz, părinții trebuie să se adreseze administrației școlii sportive frecventate de copil pentru informații suplimentare și înregistrare.

Pentru a beneficia de biletul de odihnă, sunt necesare următoarele documente:

Cererea părintelui.

Actul de identitate al copilului.

La sosirea în tabără, persoana care însoțește copilul, reprezentantul legal al acestuia, prezintă următoarele acte:

Biletul de odihnă (original);

Copia cu poză a certificatului de naștere al copilului autentificată de către administrația instituției de învățământ sau copia buletinului de identitate al minorului;

Certificatul medical al elevului (forma 027), inclusiv informații despre imunizare (oferit de către medicul de familie).

Primăria Chișinău încurajează părinții să profite de această oportunitate pentru a asigura copiilor o vacanță activă și petrecută în siguranță. Programul Odihna de Vară 2024 oferă copiilor o varietate de activități recreative și educative, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile, să socializeze și să se bucure de experiențe memorabile.

Oferta educațională pentru sezonul estival 2024:

3 tabere cu sejur constant – https://cutt.ly/ketEgu1L;

15 tabere cu sejur de zi – https://cutt.ly/2etEgCAB;

14 tabere sportive – https://cutt.ly/retEhwzi;

13 centre extrașcolare – https://cutt.ly/ketEhz4U.

Sezonul estival al taberelor de vară pentru copii este tot mai aproape. În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a venit cu un mesaj important pentru părinții care planifică o vacanță la camping pentru micuții săi.

Primăria Municipiului Chișinău va organiza, în sezonul estival 2024, odihna în tabere de vară pentru circa 10 mii de elevi din instituțiile educaționale din capitală. Municipalitatea a precizat că a alocat în acest sens 35 milioane de lei.


Preluat de la: Unimedia.info