Cum să faci popcorn cu ciocolată la tine acasă ? (VIDEO)

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente şi nici de mult timp. Ai nevoie doar de 55 g de unt de preferat nesărat. 40 g unt de cacao, 50 g porumb pentru popcorn, 85 g apă, 110 g sirop de porumb, 255 g zahăr, 85 g ciocolată 72%, bicarbonat de sodiu, 1 g de sare.

Pregătiţi popcornul ca de obicei, chiar înainte de a vă apuca de compoziţia cu ciocolată.

Pentru preparare aveţi nevoie de un vas destul de încăpător pe care să îl ungeţi cu unt. Aici puneţi popcornul făcut.

Într-un alt vas amestecaţi apa, siropul de porumb, untul de cacao şi zahărul şi puneţi pe foc. Se amestecă cu o furculiţă pînă cînd compoziţia începe să facă bule. Conţinuaţi fierberea, mărind focul, încă 10 minute. Cînd siropul este gata, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi ciocolata amestecând cu o spatulă. Cînd s-a încorporat adăugaţi bicarbonatul de sodiu şi sarea. Compoziţia trebuie să aibă un aspect spumos. Apoi, o turnaţi peste popcorn şi amestecaţi astfel încât să fie acoperite toate floricelele.

Între timp, ungeţi cu unt o tavă mai adâncă. Vărsaţi în ea popcornul acoperit de ciocolată şi cu ajutorul unei furculiţe separaţi-le una de cealaltă. Se lasă să se răcească pînă cînd au o suprafaţă crocantă, aproximativ 45 de minute. După aceea, se depozitează într-un vas închis ermetic. Contactul cu aerul le va înmuia. Se pot păstra două săptămâni la temperatura camerei şi o lună în frigider.

Puteţi alege şi varianta mai simplă, pentru care aveţi nevoie doar de popcorn şi ciocolată, însă nu va mai rezulta un desert la fel de crocant. De asemenea, nu va mai rezista atât de timp.


Preluat de la: Noi.md