Cum să eviți iritațiile pielii produse de purtarea măștilor de protecție

Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie, dar aceasta poate provoca leziuni cutanate la nivelul feței. Suntem nevoiți s-o purtăm în magazine, la birou și în mijloacele de transport public.

Odată ce țesatura intră în contact cu pielea pentru o perioadă îndelungată, tenul poate suferi iritații. Sebumul și machiajul care se pot acumula sub mască pot duce la erupții cutanate sau acne. Un alt factor care poate dăuna este temperatura ridicată, sub mască creându-se umiditate din cauza respirației.

Se recomandă renunțarea la make-up în timpul purtării măștilor de protecție. Machiajul astupă porii și pot determina producer excesivă de sebum. De asemenea, evită să aplici fond de ten pentru a lăsa pielea să respire. ținând cont că jumătate de față e ascunsă sub mască, indicat ar fi să pui accent pe ochi și sprâncene.

Pentru a evita iritațiile pielii, este important să folosești produse de curățare și hidratare blânde. De fiecare dată când îndepărtezi masca de pe față, aplică un tonic anti-bacterian pentru a curăța rapid tenul și a ucide orice bacterie cauzatoare de acne. 


Preluat de la: Timpul.md