Cum să depozitezi corect fructele și legumele

Nu face această greșeală, deoarece, depozitate corect, alimentele proaspete își vor păstra aroma mai mult timp.

Iată o listă cu cele mai comune fructe și legume și cum trebuie să fie corect depozitate:

1. Roșii

Roșiile nu trebuie niciodată puse în frigider. Poți, în schimb, să le păstrezi la temperatura camerei timp de maxim trei zile. Frigul le face să se înmoaie și le diminuează aroma.

2. Cartofi și ceapă

Ambele pot fi depozitate în hîrtie sau material textil într-un loc întunecat, timp de o lună. Nu le pune la un loc însă, pentru că ceapa absoarbe umezeala cartofilor și emite etilenă, care accelerează procesul de învechire al cartofilor.

3. Mere

Dacă vrei să te bucuri de aroma lor puternică, le poți depozita în frigider, în partea de jos a acestuia, într-o punguță de plastic.

4. Ierburi

Pătrunjelul, menta sau coriandrul pot fi puse la frigider în pungi de plastic și păstrate acolo timp de o săptămînă. Cimbrul, rozmarinul și arpagicul rezistă două săptămîni, însă busuiocul nu are ce căuta la temperaturi scăzute deoarece se înnegrește. Pune frunzele într-un pahar cu apă, acoperă-l cu o punguță de plastic și ține-l la temperatura camerei timp de o săptămînă.

5. Citrice

Citricele rezistă la frigider timp de trei săptămîni. Dacă ai nevoie de sucul lor pentru o anumită rețetă, scoate-le de la rece, ține-le cîteva ore în bucătărie și abia apoi stoarce-le.

Cît despre necesitățile de depozitare ale altor fructe și legume, iată care dintre ele pot fi ținute la frigider: caisele, fructele de pădure, broccoli, varza, morcovii, conopida, strugurii, ciupercile și dovleceii.

La temperatura camerei poți să păstrezi: bananele, castraveții, vinetele, ghimbirul, ananasul, ardeii grași, portocalele.


Preluat de la: Noi.md