Cum s-a desfășurat cel mai grandios eveniment sportiv din Chișinău

Festivalul a început cu un cuvînt de salut din partea viceprimarilor Capitalei, Ilie Ceban, Irina Gutnic și Angela Cutasevici, precum și a șefului adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi.

„În calitate de părinte, vă spun că acest eveniment este cea mai bună oportunitate pentru cei mici de a se manifesta, dar și de a învăța lucruri noi de la campionii noștri naționali și internaționali, respectiv de la antrenorii noștri emeriți”, a declarat Ilie Ceban.

În context, Andrei Pavaloi a declarat că, după o discuție cu Primarul General, Ion Ceban, în ultimii doi ani, municipalitatea a majorat substanțial bugetul alocat dezvoltării și promovării sportului.

„Grație suportului oferit de Primăria Capitalei, ieri, ne putem mîndri cu și mai mulți tineri al căror viitor sună promițător. Sunt sigur că, astăzi, aici, se află foarte mulți viitori campioni naționali și internaționali”, a spus șeful adjunct al DGETS.

În continuare, reprezentanții Primăriei Chișinău, împreună cu oamenii adunați în jurul scenei din Parcul „La Izvor” și cu invitații speciali, membrii legendarei trupe „Zdob și Zdub”, au dat startul Festivalului „Chișinăul Sportiv 2024”.

Într-o atmosferă prietenoasă, toți cei prezenți la eveniment s-au împărțit în două tabere: cei care au prezentat masterclass-uri la peste 30 de probe sportive și cei care au luat lecții.

După ore bune de acțiune și multe surprize, organizatorii au făcut totalurile evenimentului și le-au urat din nou mult succes celor 14 sportivi moldoveni care ne vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024.

Seara a culminat cu un concert oferit de „Zdob și Zdub”.
Zeci de tineri, au cîntat și au dansat împreună cu artiștii, chiar dacă afară începuse a ploua.


Preluat de la: Noi.md