Cum localizezi un iPhone de pe Android: Vezi ce să faci dacă l-ai pierdut sau ți-a fost furat

Este important de reținut că pentru a găsi un iPhone, nu trebuie să instalezi nicio aplicație terță. Sistemul de localizare al unui smartphone Apple este nativ, a fost dezvoltat de gigantul din Cupertino și este activ implicit pe baza contului Apple pe care îl ai configurat pe telefon, tabletă, Mac. Cu alte cuvinte, dacă vrei să localizezi un iPhone de pe Android sau orice alte telefon, tabletă, PC sau laptop, trebuie să cunoști numele de utilizator și parola de iCloud aferente respectivului terminal.


Ca să localizezi un iPhone de pe Android, trebuie activat Find my iPhone

Funcția „Find My iPhone” (Găsește-mi iPhone-ul) este un serviciu oferit de Apple ca parte a aplicației „Find My”, care îți ajută să localizezi și să protejezi dispozitivul Apple în cazul în care acesta se pierde sau este furat. Pentru a folosi acest serviciu, trebuie să ai activat „Find My iPhone” pe dispozitivul tău înainte de a-l pierde. Iată cum funcționează:

Utilizarea Funcției „Find My iPhone” pentru a localiza un iPhone de pe Android sau orice alt gadget conectat la internet

După activare, poți utiliza „Find My” pentru a localiza, bloca sau șterge dispozitivul pierdut sau furat. Acest lucru se poate face fie de pe un alt dispozitiv Apple logat cu același ID Apple, fie utilizând browserul web pe iCloud.com. Aceasta din urmă este soluția perfectă dacă vrei să găsești un iPhone de pe Android.

Find my iPhone nu te ajută doar să găsești un iPhone de pe Android sau alt dispozitiv

Apple mai pune la dispoziția posesorilor de iPhone și alte servicii legate de mecanismul nativ de localizare:

„Find My iPhone” este o unealtă puternică pentru oricine are un dispozitiv Apple, oferindu-ți liniște sufletească prin posibilitatea de a-ți proteja dispozitivul și datele personale.

Cum găsești un iPhone de pe Android, care sunt pașii pentru localizare

Pentru a găsi un iPhone folosind un dispozitiv Android, poți utiliza serviciul web iCloud.com al Apple. Acest proces necesită ca funcția „Find My iPhone” să fie activată pe iPhone-ul pe care încerci să îl găsești. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:

Pasul 1: Accesează iCloud.com

Pasul 2: Autentificare

Pasul 3: Accesează „Find iPhone”

Pasul 4: Selectează Dispozitivul Pierdut

Pasul 5: Acțiuni Disponibile

După ce ai selectat dispozitivul, ai la dispoziție mai multe opțiuni:

Pasul 6: Urmărește Locația

Reține că, pentru a utiliza această funcție, trebuie să ai acces la internet pe dispozitivul Android. Utilizarea site-ului iCloud.com de pe un dispozitiv Android este cea mai directă metodă de a găsi un iPhone pierdut sau furat, chiar și fără a avea acces la un alt produs Apple.


Preluat de la: Unimedia.info