Cum au reușit niște pești de acvariu să facă plăți online cu cardul stăpânului

Un YouTuber și-a filmat peștii de acvariu în timp ce aceștia au preluat controlul asupra consolei sale de jocuri Nintendo Switch pentru câteva ore, timp în care i-au schimbat numele de utilizator, și-au făcut cont de PayPal și au plătit cu cardul său de credit, scrie Insider, citează digi24.ro.

Peștii betta (numiți și „pești luptători siamezi”) ai utilizatorului care adminstrează canalul de YouTube Mutekimaru apar deseori în videoclipurile pe care acesta le distribuie online. Aceștia au capacitatea de a controla butoanele controller-ului de Nintendo Switch cu ajutorul unui sistem cu senzori de mișcare ce sincronizează deplasarea peștilor în acvariu cu acțiunile înregistrate de consola portabilă.

Cu toate că Mutekimaru nu specifică de ce peștii betta au fost aleși pentru acest experiment, se cunoaște faptul că specia lor este mai inteligentă decât altele, având inclusiv capacitatea de a suferi de depresie, potrivit The New York Times.

Peștii jucători, numiți Maurice, Moo, Ponyo și Lala, au terminat mai multe jocuri Pokemon înotând prin acvariul lor. Peștii au descărcat un nou avatar, au făcut un cont de PayPal și au trimis un email. În timpul unei transmisii live pe YouTube în care peștii se jucau Pokemon Violet, stăpânul lor a plecat din fața ecranului ca să ia o pauză, potrivit CNN.

O eroare, însă, a făcut ca sistemul să iasă din joc și să se întoarcă pe pagina de pornire a consolei. Peștii au păstrat abilitatea de a controla acțiunile înregistrate de consolă, iar în următoarele câteva ore, aceștia i-au schimbat numele de utilizator al stăpânului, i-au descărcat un nou avatar, i-au făcut un cont de PayPal, i-au trimis un email și au deschis documentul cu termeni și condiții de pe Nintendo eShop.

„Peștii s-au grăbit să citească termenii și condițiile. Mulți dintre noi, oamenii, nu citim termenii serviciului, dar peștii sunt mai deștepți decât noi”, a scris unul dintre comentatorii de pe YouTube.

Peștii au adăugat 500 de yeni – 4 dolari – la contul de Switch al stăpânului și au expus detaliile cardului său de credit de față cu cei care urmăreau transmisia live.

„Acesta este primul videoclip șocant din lume în care un pește domestic a făcut o achiziție cu cardul de credit al stăpânului” este mesajul hazliu cu care a fost subtitrat videoclipul viral.


Preluat de la: Publika.md