Pentru mulți nudiști europeni, Cap d’Agde a devenit o destinație tradițională pentru vacanța de vară, dar un focar de coronavirus izbucnit aici a pus într-o lumină proastă obiceiurile și stilul de viață adoptat aici, scrie digi24.ro.
Franța a înregistrat o creștere abruptă a numărului de infecții, cu 7.000 de cazuri noi într-o singură zi. Zona sudică, unde se află și Cap d’Agde, a raportat cele mai mai cifre. În această localitate, cea mai mare stațiune de nudiști din Europa, satisfacerea plăcerilor este cuvântul de ordine, potrivit BBC NEWS.
Acum, autoritățile sanitare, care au înființat un punct de testare mobilă în afara localității, au constatat că 30% din cei 800 de turiști testați au primit rezultat pozitiv.
Promovată ca un „sat naturist”, stațiunea este o comunitate retrasă, cu câteva cluburi și saune pentru swingeri, dar și cluburi de noapte erotice. Bineînțeles, nu toți turiștii sunt swingeri. Mulți dintre ei vin pentru că este un loc pitoresc și liniștit.
În vârf de sezon, satul atrage chiar și 45.000 de oameni zilnic, iar majoritatea stau acolo pentru o săptămână. Există, de asemenea, turiști de weekend sau de o zi.
La sfârșitul lunii august, doi angajați ai unui hotel au fost testați pozitiv cu COVID-19. Proprietarul hotelului a recunoscut că pe terasa de pe acoperiș a avut loc o petrecere, iar regulile de distanțare socială nu au fost respectate.
„Suntem loviți de două ori… Patruzeci la sută dintre vizitatorii noștri sunt străini, majoritatea provin din Olanda și Germania, după care sunt italieni și britanici”, a spus David Masella, managerul „satului naturist”.
„Din cauza virusului, mulți dintre turiștii obișnuiți au rămas acasă. Și apoi, desigur, am fost loviți de virus… Avem 10.000 de locuri în camping și 15.000 de paturi în sat, iar densitatea populației aici este de șapte ori mai mare decât în orașul apropiat Montpellier”, a mai spus managerul.
Autoritățile spun că rata testelor pozitive de la centrul de testare mobil pe care l-au înființat la Cap d’Agde este de patru ori mai mare decât în zona limitrofă. Personalul medical spune că, totuși, niciunul dintre pozitivi nu a necesitat tratament urgent de spital.
Desigur, acoperirea feței cu mască este obligatorie, dar măștile și distanțarea socială nu se potrivesc cu stilul acestui loc.
Preluat de la: Publika.md