Cum a fost sărbătorită Ziua Europei la Chișinău

Înainte de aceasta, a avut loc un Marș pentru Uniunea Europeană, organizat de organizația de tineret PAS.

În „Orășelul european”, care a fost vizitat de mii de cetățeni, s-au desfășurat activități educative, creative și interactive și multe surprize pentru toate generațiile.

În cadrul „Orășelului european”, statele membre ale UE au împărtășit vizitatorilor tradițiile lor culturale și culinare. 30 de proiecte finanțate de Uniunea Europeană care oferă asistență în diverse domenii, au oferit vizitatorilor informații despre activitățile desfășurate și despre cei care sînt sau ar putea deveni beneficiari concreți ai acestui ajutor.

În pavilionul Guvernului, miniștrii au discutat cu cetățenii despre proiectele implementate cu sprijinul UE, despre cum acestea îmbunătățesc viața fiecăruia și cum putem construi împreună o Moldovă europeană.

În „Orășelul european” a fost expusă pe larg bucătăria europeană. Au fost organizate o serie de activități culturale și interactive pentru toate vîrstele: copii, tineri și maturi. Iar persoanele mai în vîrstă – bunicii – au putut dansa, au participat la activități sportive, au primit lecții de nutriție și sănătate.

De asemenea, oaspeții au putut vizita expoziția de tehnică și echipamente a Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Autorității Aviației Civile etc.

Peste 500 de persoane au vizitat clădirea Guvernului Republicii Moldova, care și-a deschis ușile pentru toți cei care sărbătoresc Ziua Europei. Ghizii le-au arătat cele mai interesante locuri din clădirea istorică: Muzeul Guvernului, Sala Executivă, sala pentru mass-media și altele.
Seara, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc un concert de excepție dedicat Zilei Europei 2024: „Europa ești tu!” – un spectacol de muzică și dans.


Preluat de la: Noi.md