CSJ a anulat hotărârea magistraţilor Curții de Apel, prin care aceştia au declarat inadmisibilă cererea depusă de Năstase împotriva CEC-ului

Curtea Supremă de Justiție a anulat hotărârea magistraţilor Curții de Apel, prin care aceştia au declarat inadmisibilă cererea depusă de candidatul Platformei DA la șefia statului, Andrei Năstase, împotriva CEC-ului. Mai exact, Năstase ceruse anularea parțială a deciziei Comisiei prin care s-a stabilit numărul secțiilor de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului.

În hotărârea sa, CSJ afirmă că instanța de fond a stabilit greșit starea de fapt în prezenta cauză şi a aplicat, dar și a interpretat eronat normele de drept procedural. Totodată, potrivit CSJ, eronată este și concluzia instanței de apel. Astfel, dosarul a fost trimis spre rejudecare.

La sfârșitul lunii septembrie, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a contestat decizia CEC privind deschiderea celor 42 de secții de votare pentru cetățenii din regiunea transnistreană. În opinia lui Năstase, cifra este exagerat de mare și nejustificată. Atunci, membrii CEC au spus că dacă va fi nevoie vor oferi informații suplimentare instanței.


Preluat de la: Publika.md