Cozi imense la Ambasada Republicii Moldova la București. Sute de oameni aşteaptă să voteze (VIDEO)

Sute de oameni stau la coadă, la Ambasada Republicii Moldova la București, unde s-au dus să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale. Ei au de ales între Maia Sandu şi Igor Dodon.

La Ambasada din București au votat deja aproximativ 1.200 de persoane, la Autoritatea Electorală Permanentă în jur de 1.400, iar în acest moment la coadă, pentru a-și exercita dreptul la vot, se află 500 de oameni.

Se așteaptă sa fie 200.000 de voturi în Diaspora. Programul secțiilor de votare se poate prelungi până la ora 23.00

Potrivit datelor privind prezenţa la vot, furnizate de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, peste 700.000 de persoane au votat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Moldova, scrie digi24.ro.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării. Secţiile de vot s-au deschis la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00.

Al doilea tur este organizat după ce niciunul dintre cei opt candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu a întrunit 50 +1 din voturile valabil exprimate în primul tur. Astfel, în lupta pentru cea mai importantă funcţie politică de la Chişinău se află candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.


Preluat de la: Publika.md