COVID-19 în școli: 13 instituții plasate în carantină, iar 265 de elevi – testați pozitiv

13 şcoli din ţară au fost plasate în carantină, după ce elevii sau profesorii s-au îmbolnăvit de COVID-19. Informația a fost anunțată de ministrul Educației, Igor Șarov, în cadrul ședinței de guvern.

Conform datelor prezentate de organele locale, din 1240 de instituții de învățământ primar, liceal și gimnazial 1227 de instituții de învățământ procesul educațional se desfășoară fizic. Cu aplicarea diverselor forme a studiilor a studiilor. Avem 305 clase închise în carantină, 265 de elevi testați pozitiv și 6334 în autoizolare. 368 de cadre didactice confirmate pozitiv și 382 aflate în izolare.”

În cadrul ședinței sectoriale de la Ministerul Sănătății directorul interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guștiuc, a menționat că în ultimele 7 zile au fost efectuate controale în 82 de instituții de învățământ din țară, iar în unele au fost depistate și neconformități.

„Abateri au fost atestate în total la 23 de instituții dintre care 16 instituții de învățământ, 5 obiective de comerț și într-o frizerie. Urmare a acelor încălcări atestate de către specialiștii serviciului au fost aplicate 12 procese verbale de contravenții administrative, au fost emise 16 prescripții sanitare și sistată activitatea unui obiectiv”, a spus Guștiuc.

Şcolile şi grădiniţele din toată ţara şi-au reluat activitatea în data de întâi septembrie, după ce, jumătate de an au fost închise, din cauza pandemiei de COVID-19. Angajaţii trebuie să poarte măşti de protecţie, iar respectarea distanţei sociale de cel puţin 1,5 metri este obligatorie atât pentru adulţi, cât şi pentru copii

 


Preluat de la: Publika.md