COVID-19: Crăciunul, sărbătorit în schimburi. Soluția autorităților germane pentru a pune capăt pandemiei

Autoritățile din Germania sfătuiesc familiile să petreacă sărbătorile de iarnă „în schimburi” anul acesta pentru a micșora riscul infectării cu noul coronavirus, scrie b1.ro.

Comisarul german pentru azilurile de bătrâni, Andreas Westerfellhaus, a declarat pentru Bild că oamenii ar trebui să sărbătorească Crăciunul cu mai puține persoane și de două ori.

Declarațiile oficialului au loc în condițiile în care Guvernul federal al Angelei Merkel urmează să se întâlnească miercuri cu reprezentanții landurilor germane pentru a discuta noi măsuri de combatere a creșterii numărului de infecții cu coronavirusul.

„Vremuri neobișnuite necesită soluții neobișnuite”, a declarat acesta, adăugând că „gospodării diferite ar putea sărbători împreună în zile diferite”.

„Poți de asemenea să dai cadourile de Crăciun în 28 decembrie sau chiar mai târziu”, a mai afirmat comisarul.

Westerfellhaus a mai declarat că nu poate preciza dacă vizitele vor fi permise la toate azilurile de bătrâni și a recomandat vizitarea „decalată”.

Acesta a afirmat că măsurile de carantină impuse în primăvară care au izolat în mare parte azilurile au dus la condiții îngrozitoare pentru rezidenții acestora.

„Oamenii au murit uneori singuri fără să își vadă persoanele iubite. Un asemenea lucru nu trebuie să se mai repedete”, a subliniat comisarul german.

„Aceste cazuri sunt șocante. Cred că este un lucru bun că ministrul sănătății Jens Spahn și cancelarul Angela Merkel au afirmat că nu va mai exista din nou o carantină totală a azilurilor de bătrâni”, a continuat acesta.


Preluat de la: Publika.md