COVID-19 bate în retragere în Moldova. Scade numărul pacienților aflați în stare gravă și care se tratează la domiciliu

COVID-19 bate în retragere în țara noastră. Cel puțin asta susține ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care a prezentat statisticile privind pandemia, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. Dumbrăveanu a dat asigurări că situația din sistemul de sănătate este sub control. 

„Dacă noi am avut o medie de 300 de persoane care erau în stare grave, acum avem circa 200 de persoane care sunt în stare gravă. A scăzut considerabil și numărul persoanelor intubate. La moment avem circa 30 de persoane intubate”, a menționat ministrul Sănătății. 

Viorica Dumbrăveanu mai spune că a scăzut cu aproape 1.000 și numărul persoanelor care se tratează la domiciliu. Ministrul Sănătății mai spune că, în ciuda numărul mare de infectări, sunt suficiente locuri în spitale, dar nu a precizat cu exactitate câte paturi disponibile sunt în momentul de față. Despre faptul că situaţia epidemiologică din ţară a început să se amelioreze s-a menţionat şi în cadrul şedinţei intersectoriale de la Ministerul Sănătăţii.

„Avem reducerea numărului de cazuri cu 9 procente. Şi numărul de decese s-a redus comparativ cu 17 procente şi a crescut numărul celor vindecaţi, cu 27 de procente”, a declarat Constantin Rîmiș, secretar de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Deşi în majoritatea raioanelor din ţară, numărul cazurilor de îmbolnăvire este într-o uşoară scădere, în unele zone situaţia rămâne gravă.

„Observăm Chişinăul, unde incidenţa este de 269 de cazuri la 100 de mii de oameni. Edineţ s-a acutizat. Vorbeam de Bălţi şi Vulcăneşti şi Cimişlia. Deacuma Donduşeni şi Regiunea transnistreană”, a spus Constantin Rîmiș.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii, în prezent, în ţară sunt înregistrate 17776 de cazuri active de COVID-19.


Preluat de la: Publika.md