Cotaţia aurului a atins un nou record istoric

Cotația aurului a atins luni un nou record istoric, confirmând statutul de activ de refugiu în fața pandemiei și a tensiunilor chino-americane, dar și pe fondul deprecierii dolarului, scrie AFP.

Aurul a atins un maxim absolut de 1.944,71 dolari luni puțin după 03,00 GMT, și evolua în jurul cotației de 1.933 dolari în jurul orei 05,30 GMT.

Cotația a depășit de asemenea precedentul record în ședință de circa 1.921 dolari pe uncie, care data din septembrie 2011.

Valoarea metalului s-a apreciat cu peste 27% de la începutul acestui an.

Unii susţin că redresarea economică va avea un ritm lent, iar în aceste condiţii investitorii nu se aventurează să facă tranzacţii riscante. Preţul aurului este alimentat şi de conflictul dintre Statele Unite şi China.

Astfel, în vremuri incerte, preţiosul metal galben este considerat o investiţie de refugiu. Înainte de pandemia provocată de coronavirus, majoritatea băncilor private nu recomandau păstrarea averilor sub formă de aur.

Şi în ţara noastră a crescut valoarea aurului.

Potrivit Băncii Naţionale, un gram de aur fin costa astăzi 1024 de lei şi 37 de bani, cu 16 lei şi 51 de bani mai mult faţă de acum o săptămână. 

 


Preluat de la: Publika.md