CORONAVIRUSUL N-ARE ZILE LIBERE: Autorităţile le-au dat liber bugetarilor de Blajini

Le-au dat liber bugetarilor pentru Paştele Blajinilor, după care i-au îndemnat să nu meargă la cimitire. Bugetarii au zi liberă astăzi, după ce marcarea tradiţiei de a pomeni morţii a fost amânată pentru 6, 7 şi 8 iunie, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia fost luată încă în aprilie, de Comisia pentru Situații Excepționale, însă nu a mai fost revizuită în contextul exploziei numărului cazurilor de COVID din ultima perioadă.

Săptămâna trecută, premierul, ministrul Sănătăţii şi şeful ANSP au venit cu mesaje apocaliptice şi i-au îndemnat pe oameni să nu meargă la mormintele celor răposaţi. Chiar şi în condiţiile numărului tot mai mare de îmbolnăviri Comisia naţională extraordinară de sănătate, din care fac parte şi premierul, şi şeful ANSP, şi ministrul Sănătăţii, NU s-a grăbit să-şi anuleze decizia din aprilie şi să oprească în acest fel răspândirea virusului.

Mai mult, în ziua în care urma să aibă loc Paştele morţilor, porţile cimitirelor din Capitală au fost închise, asta în timp ce pe teritoriul acestora erau mai mulţi oameni care îşi pomeneau morţii şi împărţeau pomeni.

NICOLAE FURTUNĂ, șeful ANSP: „Eu fac îndemnul ca ei să rămână acasă. De altfel, unii riscă să se ducă penultima dată la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci. Vorbesc foarte responsabil, eu înţeleg ce zic.”

În mesajele haotice din partea autorităţilor, Paştele Blajinilor a fost marcat zilele trecute în zeci de localităţi din ţară. Iar efectele acestui comportament urmează să le vedem la finalul acestei săptămâni.


Preluat de la: Publika.md