Coronavirus: Marea Britanie a ajuns pe a cincea poziție în lume după numărul îmbolnăvirilor, devansând Germania

 

Situația provocată de COVID-19 se agravează în Marea Britanie care a ajuns pe a cincea poziție în lume după numărul îmbolnăvirilor, devansând Germania. Sunt deja peste 161 de mii de oameni infectați și aproape 22 de mii de decese. Până acum, peste 100 de cadre medicale au fost răpuse de boală. Pentru ei a fost ținut un moment de reculegere.

Situația e alarmantă și în Brazilia, țară care a depășit China după numărul deceselor. Sunt deja peste cincii mii de victime. În Manaus, orașul cel mai afectat, crematoriile lucrează non-stop, iar un cimitir a acceptat să îngroape victimele COVID-19 inclusiv noaptea, din cauza numărului prea mare de persoane decedate. Președintele țării, Jair Messias Bolsonaro, este acuzat că gestionează prost criza.

”Ce pot să fac? Sunt Messias, dar nu pot face miracole”, a spus președintele Braziliei, Jair Bolsonaro.

În condițiile unei sărăcii lucii, frica de coronavirus este pentru brazilieni pe al doilea loc.

”Banii ar putea fi tratamentul nostru. Ce durere! Nu ne temem de coronavirus așa cum ne temem că am putea muri de foame”.

Statele Unite, deși sunt departe de sărăcie, se confruntă cu aceeași problemă. Sistemul de sănătate nu face față numărului mare de îmbolnăviri, iar oamenii mor unul după altul. În Los Angeles sunt deja peste o mie de decese, tot atâtea câte s-au înregistrat în toată India. Nu poate fi trecută cu vederea nici Italia. Acolo numărul îmbolnăvirilor a depășit pragul de două sute de mii.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie