Coronavirus în Brazilia: Bilanţ record de decese în ultimele 24 de ore

Situația se înrăutățește pe zi ce trece în Brazilia, cea mai afectată de coronavirus țară din America de Sud. Ministerul brazilian al Sănătății a raportat un nou record de morți înregistrați în 24 de ore. 1.473 de bolnavi de COVID-19 au decedat joi, ridicând numărul total al morților la peste 34 de mii la o populație de peste 212 milioane de locuitori.

Brazilia a devenit astfel a treia țară din lume după numărul de decese, depășind Italia. Specialiștii sunt însă de părere că statisticile oficiale sunt diminuate, iar numărul infectaților și, implicit, al morților din cauza coronavirusului este mult mai mare. Doar în cimitirul Sao Luiz din Sao Paulo au fost săpate zeci de mii de gropi în așteptare defuncților.  

„Ceremonia de înmormântare a fost foarte rapidă, nu am putut să-l atingem, nici să-i vedem fața, nimic. Este foarte trist”.

„Este foarte trist, pentru că mulți oameni mor. Consider că toate întreprinderile ar trebui să fie închise până la încheierea pandemiei”.

Brazilia nu are ministru al Sănătății deja de aproape trei săptămâni după demisia lui Nelson Teich. Interimatul este asigurat de un general în activitate. Autoritățile de la Brasilia nu țin cont de pandemie și încearcă să repornească economia.

Statele Sao Paulo și Rio de Janeiro, două dintre cele mai afectate de coronavirus, și-au reluat deja activitatea economică.


Preluat de la: Publika.md