Coronavirus: Acces pe bază de rezervare pe o plajă dintr-un oraş belgian

Oraşul Oostende, situat pe litoralul belgian, a anunţat marţi instituirea unui sistem pe bază de rezervare pentru a permite în această vară accesul pe plajele sale cele mai aglomerate, pentru a proteja vizitatorii de posibila răspândire a coronavirusului, informează agenţia AFP, citat de agerpres.ro.

Mai multe staţiuni de pe litoralul flamand se pregătesc deja de o vară perturbată de epidemia care a făcut peste 9.000 de victime în Belgia.

Plaja Knokke a fost dotată recent cu spaţii delimitate, deschise pe o singură laterală, ceea ce face posibilă izolarea familiilor la o distanţă sigură una de alta.

Oostende, una dintre destinaţiile estivale cele mai populare, se pregăteşte astfel pentru ”zile cu peste 50.000 de vizitatori”, a indicat municipalitatea într-un comunicat.

Pentru a garanta ”o repartizare maximală” a vizitatorilor pe tot litoralul, accesul pe plajele cele mai frecventate – cele aflate în apropiere de centrul oraşului – va fi posibil doar pe bază de rezervare.

”Astfel, oamenii pot fi siguri că vor avea locul lor înainte de a ajunge la plajă. Pentru celelalte plaje nu va fi nevoie de rezervare”, se precizează în comunicat.

Locuitorii din Oostende, proprietarii unei reşedinţe secundare şi clienţii hotelurilor vor avea prioritate în aceste zone cu acces pe bază de rezervare.

Oraşul a anunţat că primeşte oferte pentru alegerea companiei responsabile de administrarea acestui sistem, a transmis cabinetul primarului Bart Tommelein.


Preluat de la: Publika.md