Corneliu (KULIOK) Furculiță „anunță” că vrea să-l țină pe Chicu la putere pentru… a putea ajuta agricultorii

Corneliu Furculiță pretinde că vrea să se mențină la putere pentru a putea ajuta agricultorii…

„Stimați agricultori (vă stimez, pentru că și eu provin de la țară, am lucrat pământul și știu ce înseamnă aceasta nu din poze de pe Facebook ori de ce se povestește la televizor), însă vreau să vă atenționez asupra următoarelor:

1. Blocarea străzilor și cererea demisiei Guvernului nu va duce nicidecum la apariția, prin miracol, a banilor suplimentari în buget. Dimpotrivă, aceasta doar creează noi piedici în dezvoltarea economiei și, respectiv, reducerea veniturilor la bugetul de stat.

2. Destabilizarea situației va duce la situația în care va fi imposibil de oferit sumele de bani alocate.

3. Căderea Guvernului Chicu va bloca primirea ajutorului umanitar de 40-50 mii de tone de motorină de la Federația Rusă, suport convenit recent de președintele țării Igor Dodon, la Moscova.

4. Căderea Guvernului va duce la stoparea exportului fără taxe vamale a fructelor, legumelor, vinurilor și conservelor moldovenești pe piața rusă după 1 octombrie. Vreau să vă amintesc că, anterior Igor Dodon și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-au înțeles despre aceste facilități până la sfârșitul anului curent, cu verificarea suplimentară a situație la 1 octombrie. Ca efect va fi compromis exportul produselor moldovenești pe piețele tradiționale, iar pomicultori, viticultorii, procesatorii produselor agricole vor înregistra pierderi substanțiale.

5. Căderea Guvernului mai înseamnă și câteva luni de haos și destabilizare, iar în această perioadă va fi imposibil de ajutat agricultorii, dar și alte categorii de persoane, pentru că în această perioadă Cabinetul de Miniștri va fi în demisie, cu atribuții limitate, iar altul va fi imposibil de numit rapid”, a scris deputatul, pe o rețea de socializare.

 


Preluat de la: Timpul.md