Coreea de Sud anunță cel mai mare bilanț zilnic de noi îmbolnăviri de la sfârșitul lunii martie

Coreea de Sud, țară invocată adesea ca exemplu pentru modul în care a controlat epidemia de covid-19, a anunțat sâmbătă 113 noi cazuri de coronavirus, aceasta fiind cea mai mare creștere zilnică înregistrată din data de 31 martie, relatează Agerpres. Bilanțul total al îmbolnăvirilor din pandemie ajunge astfel la 14.092 de cazuri în Coreea de Sud.

După ce, luni, au scăzut sub 30, pentru prima dată în peste trei săptămâni, numărul noilor infecţii cotidiene a început să crească din nou în Coreea de Sud, în parte din cauza infectărilor locale de la un azil de bătrâni, biserici şi o bază militară, a relatat agenţia Yonhap.

Totuși, 86 dintre cazurile anunțate sâmbătă sunt „de import”. Printre noii pacienți diagnosticați se numără 36 de lucrători reveniți din Irak și 32 de marinari ruși.

Dintre infecţiile contractate local, 11 au fost raportate la Seul, 11 în provincia Gyeonggi din jurul capitalei şi cinci în Busan.

Coreea de Sud s-a confruntat cu focare de infecţie sporadice după ce a relaxat distanţarea fizică, la 6 mai, zona Seul înregistrând cele mai multe dintre cazurile noi în luna iulie. Numărul de cazuri „importate” a continuat să crească zilnic timp de 30 de zile consecutiv.


Preluat de la: Publika.md