Copiii pot transmite noul coronavirus timp de mai multe săptămâni, chiar după ce au scăpat de simptome

Copiii infectati cu COVID-19 pot transmite virusul timp de mai multe săptămâni, chiar daca sunt asimptomatici sau au scapat de simptome, potrivit unui studiu realizat în Coreea de Sud și publicat în jurnalul medical JAMA, potrivit agenției de presă Xinhua, scrie realitatea.net.

Potrivit studiului, majoritatea cazurilor de infectare cu noul coronavirus la copii  greu de identificat si virusul ARN de COVID-19 rămâne în corpul copiilor pentru mult mai mult timp decât se așteptau cercetătorii, scrie ziare.com.

Care au fost observațiile cercetătorilor sud-coreeni?

Aproximativ 22% dintre copii incluși în studiu au fost asimptomatici.

Doar 8,5% dintre cazurile simptomatice au fost diagnosticate imediat după manifestarea simptomelor.

În rest, majoritatea, mai precis, 66,2% dintre copii au avut simptome atipice înainte de diagnosticarea cu COVID-19.

În plus, 25,4% dintre copiii monitorizați pentu acest studiu au dezvoltat simptome abia dupa ce au fost diagnosticați cu COVID-19. 

Studiul a fost realizat pe 91 de copii mai mici de 19 ani, la începutul pandemiei de coronavirus – în perioada 18 februarie – 31 martie, in 20 de spitale si doua centre de izolare din Coreea de Sud, potrivit agenției de presă Xinhua.

Astfel că principala concluzie la care au ajuns oamenii de știință sud-coreeni a fost că examinarea simptomelor în cazul infectării cu noul coronavirus nu reușește să identifice cele mai multe cazuri de COVID-19 la copii, iar SARS-CoV-2 la copii continuă să fie detectat pentru o perioadă neașteptat de lungă..


Preluat de la: Publika.md