Contrabandă pe aeroportul din Chişinău şi la PTF Giurgiulești-Galați. Sute de pachete de ţigări urmau să ajungă ilegal în Europa

Planurile a doi bărbați, care intenționau să treacă frontiera cu țigări ascunse în bagaj și în roata de rezervă a unui microbuz, au fost deconspirate de poliţiştii de frontieră în comun cu vameşii. Cazurile au fost consemnate, ieri, în PTF Aeroportul Internațional Chișinău și PTF Giurgiulești-Galați.

Astfel, 199 de pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova au fost descoperite în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pe sensul de ieșire din țară. Ţigările erau camuflate în roata de rezervă a unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Șoferul, un locuitor al satului Colibași, raionul Cahul, urma să ajungă în Belgia. Conducătorul auto, în vârstă de 50 de ani, a spus că nu cunoștea despre cele depistate, deoarece vehiculul nu-i aparține.

Iar în Aeroportul Internațional Chișinău, un bărbat cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și României, a încercat să scoată ilegal din țară 550 de pachete de țigări. Acestea erau ascunse într-un bagaj ce aparținea unui pasager al cursei Chișinău-Londra.

Tânărul s-a ales cu un proces-verbal, iar după achitarea amenzii, acesta și-a continuat călătoria. 

În ambele cazuri, produsele de tutungerie au fost confiscate.


Preluat de la: Publika.md