Contrabandă cu automobile, în valoare de peste 1,6 milioane lei. Un moldovean, implicat în SCHEMA FRAUDULOASĂ (VIDEO)

O schemă de înmatriculare și vânzare ilegală a automobilelor, în care erau implicați membrii unei grupări infracționale care activau în Moldova, Cehia, Rusia și Ucraina, a fost deconspirată de PCCOCS și Poliția de Frontieră.

Potrivit procurorilor, unul din membrii grupării este un cetățean moldovean, de 30 de ani, originar din raionul Căușeni. Acesta a fost reținut în data de 22 mai. Acesta intenționa să înmatriculeze ilegal patru mașini, model Skoda Superb și Octavia, cu anul fabricației 2017-2018, în valoare totală de 1,6 milioane lei.

Potrivit schemei, automobilele erau închiriate de la un agent economic din Cehia, iar ulterior erau introduse pe teritoriul Republicii Moldova, în baza procurilor false, din numele persoanei juridice cehe, în scopul înmatriculării lor ilegale la autoritățile moldovenești. Totuși, înmatricularea ilegală a vehiculelor a fost oprită datorită intervenției organelor de drept.

Astfel, după identificarea automobilelor, acestea au fost cercetate, recunoscute în calitate de corp delict și ridicate, în cadrul dosarului investigat. 

Moldoveanul a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Anterior, acesta a fost condamnat pentru că a furat mijloace de transport. Bărbatul riscă de la 3 la 10 ani de închisoare, iar bunurile care constituie obiectul infracțiunii, cele patru autoturisme, urmează a fi confiscate.


Preluat de la: Publika.md