Constantin Oboroc va candida independent la funcția de președinte al Republicii Moldova

Ex-deputatul și fostul vicepremier, Constantin Oboroc, va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova. Mai mult, Oboroc, care a fost și consilierul primului președinte al Moldovei, spune că situația în care s-a ajuns astăzi este una complicată, însă soluții există și el este gata să vină cu ele, în calitate de candidat independent la prezidențiale, informează IPN.

„Vreau să vă spun cu toată încrederea: există soluții și pentru situația în care ne-am pomenit noi. Tocmai de asta mi-am dat acordul și tocmai de asta eu voi candida la funcția de președinte al republicii, independent”, a menționat fostul vicepremier.

Constantin Oboroc spune că nu vine să candideze ca să ajungă în această funcție și să exercite doar obligațiunile mai mult onorifice ale președintelui țării, care are foarte puține pârghii ca să influențeze direct viața cetățenilor, ci pentru a iniția acțiuni concrete. 

El a mai spus că aceste alegeri sunt o șansă pentru a întoarce o pagină nouă în istoria țării, printr-un vot masiv, conștient și puternic, pentru a instaura în stat o democrație veritabilă.

Menționăm că un grup civic a lansat un apel către Constantin Oboroc, îndemnându-l să-și înainteze candidatura și să depună actele la Comisia Electorală Centrală. 


Preluat de la: Publika.md