Consecinţele pandemiei în India: Părinţii permit copiilor minori să se căsătorească, pentru că nu mai au bani de mâncare şi întreţinere

Pandemia i-a adus în pragul disperării pe indieni. Mai mulţi părinţi le-au permis copiilor minori să se căsătorească, pentru că nu mai aveau bani de mâncare şi întreţinere.

Portatul The Indian Express scrie că ONG-urile şi Guvernul au intervenit, reuşind astfel să anuleze peste 200 de nunţi în Telangan, în timp ce în statul Maharasht au fost zădărnicite 80 de ceremonii, după ce au recepţionat mai multe plângeri din partea fetelor minore.

Din 2018, în India sunt interzise căsătoriile dintre băieţii care nu au împlinit 21 de ani şi fetele mai mici de 18 ani.

După instituirea carantinei generale în această ţară, foarte mulţi şi-au pierdut posturile de muncă şi au rămas practic fără venituri. Unii abia dacă au cu ce să-şi întreţină familia. Povara părinţilor a crescut şi după ce s-au închis instituţiile de învăţământ. Copiii mâncau cel puţin odată la şcoală.

India este pe locul trei în lume după numărul de infectări cu coronavirus. Până acum au fost confirmate peste 850 de mii de îmbolnăviri şi în jur de 22 de mii de decese. 


Preluat de la: Publika.md