Conflict iscat de la o mască. Explicația psihologului pe cazul scandalului din autobuzul de pe linia 23: ”Oamenii, frustraţi din cauza restricţiilor”

Scandalul din autobuzul de pe linia 23, iscat în seara zilei de sâmbătă, când un bărbat a pulverizat spray lacrimogen după ce o femeie a refuzat să poarte mască, este un caz ieşit din comun însă nu e singular. O spune administratorul rutei, care susţine că în fiecare lună, şoferii şi taxatorii sunt nevoiţi să solicite intervenţia poliţiei din cauza pasagerilor care se împotrivesc să poarte maştile de protecţie.

„Sunt persoane care nu vor să se protejeze cu masca, nu ştim din care considerente. Noi ne străduim să chemăm la faţa locului poliţia. Două-trei cazuri pe lună.”, a spus administratorul liniei de autobuz, Artur Scripnic.

Potrivit martorilor, conflictul dintre cei doi pasageri ai autobuzului, a degenerat în violenţă, iar de furia bărbatului nu au scăpat nici şoferul şi taxatoarea care au încercat să calmeze spiritele.

Potrivit psihologilor, de cele mai multe ori, astfel de conflicte se iscă din cauza stării emoţionale ale unor oameni frustraţi de restricţiile impuse de pandemie.

„Acum societatea este foarte frustrată, deoarece li s-a dat peste cap foarte multe planuri, realizarea multor nevoi personale. Şi această frustrare ea generează diferite comportamente, câteodată aceste comportamente trec linia bunului simţ.”, a menționat psihologul, Sorin Scutelnic.

Moldovenii au păreri împărţite cu privire la necesitatea purtării măştii de protecţie.

„Trebuie să ne păstrăm pe noi, şi să păstrăm pe alţii să nu se îmbolnăvească.”

„Multe surse spun că ea mai tare încurcă decât trebuie. Pentru că nu se alimentează cu oxigen sângele. Şi pentru oameni mai vulnerabili e rău.”

„Fraţilor, dacă este epidemie, trebuie purtată! Dacă nu am purta, ce o să se primească.”

Incidentul s-a produs la intersecţia străzilor Voluntarilor şi Uzinelor din Capitală. Cazul este documentat de poliţie.

CITEȘTE ȘI: Un pasager a pulverizat gaz lacrimogen într-un autobuz de pe ruta 23, înfuriat că o femeie nu ar fi purtat mască de protecție (VIDEO)


Preluat de la: Publika.md