Compania Avia Invest anunță că şi-a plătit datoriile față de stat și solicită încetarea procedurii de insolvabilitate

Compania Avia Invest anunță că şi-a plătit datoriile față de stat, în valoare totală de aproape 33 milioane de lei și solicită încetarea procedurii de insolvabilitate.

Într-un comunicat de presă, gestionarul Aeroportului Internaţional Chișinău a prezentat copia încheierii executorului judecătoresc privind încetarea procesului de executare care a stat la baza procedurii de insolvență. Astfel, Avia Invest declară că nu are nicio datorie față de Autoritatea Aeronautică Civilă. „Felul în care a fost și este tratat în continuare investitorul Aeroportului Internațional Chișinău trezește și un semnal de alarmă pentru potențialii investitori străini și nu face altceva decât să deterioreze și mai mult climatul investițional din Republica Moldova”, – se menționeză în comunicatul Avia Invest.

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile au confirmat că datoria Avia Invest de 22,6 de milioane de lei a fost stinsă integral.

„Putem confirma că banii au intrat în conturile Autorității Aeronautice Civile și nu mai există temei pentru insolvabilitate. Acolo este o procedură juridică, ei urmează să vină cu o solicitare, apoi va fi deja procedura propriu-zisă.”, a declarat Irina Bodolica, purtătorul de cuvânt al Autorității Aeronautice Civile.

Iar Ministerul Finanţelor confirmă că Avia Invest şi-a achitat integral datoria de 10 milioane de lei faţă de bugetul de stat. Săptămâna trecută, Guvernul a anunțat despre inițierea procedurii de insolvabilitate a companiei Avia Invest, gestionarul Aeroportului Internaţional Chişinău.

Anterior, Avia Invest a declarat în repetate rânduri că are suficienţi bani pentru a stingerea tuturor datoriilor, dar nu o poate face din cauza conturilor blocate la comanda autorităţilor.


Preluat de la: Publika.md