Comisia Europeană a cumpărat Remdesivir pentru tratarea a 30.000 de pacienți cu COVID-19

Comisia Europeană a anunțat, miercuri, că a semnat un contract cu Gilead pentru medicamentul său împotriva COVID-19, Remdesivir, care, din august, va trata 30.000 de pacienți cu forme severe de coronavirus, notează Reuters.

Comisia a semnat un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru asigurarea dozelor de tratament de Veklury – numele de brand pentru Remdesivir.

De la începutul lunii august, loturile din acest medicament Veklury vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Marii Britanii”, a precizat, miercuri, Dana Spinant, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Conform acesteia, contractul a cărui valoare este de 63 de milioane de euro (73,99 de milioane de dolari), va oferi tratament pentru 30.000 de pacienți cu simptome severe de COVID-19. Dacă tratamentul va da roade, Comisia Europeană va achiziționa mai multe doze de Remdesivir, începând cu luna octombrie.

“Prima tranșă se va adresa, prin urmare, doar nevoilor imediate. În același timp, Comisia se pregătește acum pentru a achiziționa în comun și mai multe doze din acest medicament, care vor acoperi nevoile suplimentare, începând din octombrie”, a adăugat Dana Spinant.

 


Preluat de la: Publika.md