CNAS: Cererea pentru reexaminarea pensiei pentru limita de vârstă va putea fi depusă online din 1 ianuarie

Cererea pentru reexaminarea pensiei pentru limita de vârstă va putea fi depusă online din 1 ianuarie 2021. Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă noul serviciu pentru pensionari şi paşii care trebuie de urmat. 

Se accesează pagina de internet cnas.md, ulterior bannerul „e-Cerere Reexaminare pensie” sau portalul guvernamental al serviciilor publice „servicii.gov.md”. La completarea cererii, beneficiarul trebuie să indice IDNP-ul şi data de naştere. 

Totuşi, oficiile teritoriale CNAS vor primi în continuare şi cereri depuse pe hârtie. Dacă pensionarul nu poate veni, atunci cererea poate fi depusă de un reprezentat desemnat prin procură.  

Programarea la toate subdiviziunile teritoriale se poate face şi online. Din 1 ianuarie 2021, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl au persoanele care s-au pensionat după 1 ianuarie 1999, dar au mai lucrat o perioadă între 7 şi 10 ani. 

CNAS estimează că vor depune cereri 18 mii de persoane. Anul acesta, peste 22 de mii de cetățeni au obţinut reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie