Cîți ucraineni sînt înscriși în școlile din Chișinău

Cei mai mulți copii care frecventează școala în Chișinău sînt elevi ai ciclului primar. 444 copii refugiați din Ucraina sînt înscriși în clasele 1-4. De asemenea, 372 de copii ucraineni, înscriși în școlile din Chișinău, sînt elevi ai ciclului gimnazial.

Viceprimarul Angela Cutasevici spune că municipalitatea depune eforturi pentru a asigura dreptul fiecărui copil la educație.

„Școala este un mediu sigur pentru fiecare elev. Responsabilitatea noastră este să ne asigurăm că dreptul la educație al fiecărui copil este garantat. De aceea, încercăm să dăm curs tuturor cererilor părinților veniți din Ucraina privind încadrarea copiilor lor în școlile din Chișinău. Depunem eforturi pentru a dezvolta infrastructura școlară, astfel asigurînd școlarizarea a cît mai mulți copii. Fac un apel către toți cetățenii ucraineni care și-au găsit liniștea în Municipiul Chișinău să se asigure că dețin statut de protecție temporară. Acest statut le oferă copiilor refugiați dreptul de a avea acces la învățămîntul generat gratuit”, a spus viceprimarul Municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul General pentru Migrație, în total, în Republica Moldova 44.854 refugiați din Ucraina beneficiază de statut de protecție temporară. Cei mai mulți cetățeni ucraineni, care au statut de protecție temporară, sînt în Municipiul Chișinău – 24.047 persoane.


Preluat de la: Noi.md