Cîteva mișcări care te ajută să nu amorțești în fața televizorului

1. Planșa

Un exercițiu pe cît de simplu în aparență, pe atît de greu. Pentru a-l face, este nevoie de o saltea, o pătură sau pur și simplu covorul. Ne poziționăm culcat, paralel cu solul, sprijinindu-ne în mîini și labele picioarelor, exact ca în poziția inițială de flotare. Secretul pentru a executa corect acest exercițiu este să menții mușchii abdomenului și fesierii încordați, să nu lordozezi spatele și să nu ridici bazinul prea sus. Putem începe cu sesiuni de 30 de secunde, pe care să le extindem treptat.

2. Ridicări de bazin

Un exercițiu care ne poate ajuta cu tonifierea zonei bazinului, ridicările se execută ușor, neavînd nevoie de alte accesorii în afară de o saltea. Ne așezăm pe spate, cu genunchii ridicați, călcîiele pe aceeași linie cu gamba și genunchiul și ridicăm lent, menținem apoi coborîm ușor. Cît menținem este necesar să încordăm fesierii și să nu exagerăm cu unghiul de sprijin pe spate, pentru a nu leza coloana, mai ales zona cervicală.

3. Genuflexiuni

Un exercițiu ușor la prima vedere, genuflexiunile ne pot ajuta să tonifiem bazinul și fesierii. Acest exercițiu este mai eficient dacă îl executăm cu mici greutăți, iar dacă acasă nu avem, putem folosi sticle cu apă. Din poziția verticală, cu picioarele depărtate mai mult de nivelul umerilor coborîm bazinul exact ca atunci cînd ne așezăm. Este important ca la coborîrea bazinului, genunchii să nu depășească vîrful degetelor de la picioare. Cînd ne ridicăm, împingem în călcîie. În tot acest timp, mîinile pot sta în față paralele cu solul, sau îndoite la piept.


Preluat de la: Noi.md