Cît va mai dura reparația podului din strada Mihai Viteazul: Ce spun responsabilii

Primăria discută în acest sens cu administrația Căii Ferate. Întrebat cînd va fi reparată prima bandă a podului, șeful Direcţiei generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, ne-a declarat că este „complicat” să vorbim acum despre acest lucru.

Vitalie Mihalache spune că au fost executate lucrările de strămutare cu ulterioară revenire la poziția inițială a cablajelor de tensiune înaltă, care sînt prezente pe această infrastructură rutieră, inclusiv elementele de structură, în reparație.

„În procente estimativ, este complicat să ne expunem din simplu motiv că o bună parte, inclusiv și partea care astăzi nu este demarat procesul de lucrări au fost executate lucrări la fundațiile pilonilor pe care este poziționată aceasta structură. Nu în ultimul rînd au fost finalizate lucrările de trasare și inclusiv de rețeaua de înnoire a pilonilor și rețelei de contact”.

Anterior, responsabilii de la Primărie au declarat că prima porțiune a podului va fi deschisă, cel mai probabil, în luna iunie. Asta după, ce la sfîrșitul lunii februarie curent, șeful Direcției generale mobilitate urbană a declarat că circulația rutieră pe prima porțiune a podului de pe strada Mihai Viteazul va fi permisă, cel mai probabil, la sfîrșitul lunii mai.


Preluat de la: Noi.md